CLASSES PARTICULARS


“La Tècnica Alexander ens dóna tot el que hem estat buscant en un sistema d’educació física: alleujament de la tensió deguda a la manca d’adaptació i una millora constant en la salut física i mental. No podem demanar més a cap altre sistema, com tampoc podem demanar menys.”

Aldoux Huxley (1894 – 1963)
Escriptor anglès de “Un món feliç”

F.M. Alexander creia que ni les paraules ni els exercicis eren suficients per a estimular el canvi real dels nostres hàbits més profunds, que és el que ens farà millorar-ne el nostre ús. Desenvolupà un mètode de treball manual individualitzat, en el qual el mestre ajuda a l’alumne a reorganitzar els seus patrons neuromusculars habituals, amb l’ajut d’un subtil contacte manual i les instruccions verbals necessàries. Es tracta de que l’alumne es converteixi en subjecte del seu propi aprenentatge.

Per portar a terme la classe, el professor se serveix de l’ajut d’una cadira i d’una taula. Per realitzar un moviment tan senzill, freqüent i quotidià com és seure i aixecar-se d’una cadira, utilitzem un bagatge de forces, tensions i costums que fem de forma habitual i ens són familiars. De fet, la mena de reacció que es desencadena en moure’ns de la cadira no es limita només a aquest gest. Funciona com una traça pre-establerta i condiciona totes les nostres accions i activitats que fem durant el dia.

És aquí on el professor podrà detectar aquest patrons de reacció habituats, i ensenyar a millorar-los. També s’utilitza la posició d’estirat en semisupí sobre una taula (amb els genolls doblegats), on el mestre convidarà l’alumne a parar atenció a totes les tensions que estiguin en joc (també, fins i tot, igualment) en la quietud.

Aquest aprenentatge serà aplicable a totes les activitats que fem, perquè es configura i integra com una nova organització neuromuscular que anirà creixent a mesura que anem practicant.

Les classes particulars són adequades per a tothom qui vulgui aprendre la Tècnica Alexander, sigui quina sigui la seva edat o condició física. Com en qualsevol altre aprenentatge la clau està en la freqüència i regularitat de la pràctica. Una classe dura aproximadament 45 minuts. El professor i l’alumne decidiran conjuntament quina serà la freqüència i la durada del període de classes. Per a fer la classe no cal cap més requisit que anar vestit còmodament.

Si voleu rebre més informació sobre les classes a Barcelona o Terrassa, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.